Volledig scherm
PREMIUM
Edelherten krijgen meer leefruimte in het Groene Woud in De Mortelen. © Harry Fiolet

Groter leefgebied voor edelherten in Groene Woud

LIEMPDE - Brabants Landschap en ARK Natuurontwikkeling breiden binnen afzienbare tijd het leefgebied uit van de edelherten in het Groene Woud. Die zitten nu nog in De Scheeken tussen Liempde en Best.

‘De koning van het woud’ krijgt nog meer leefruimte in het Groene Woud. De in 2017 uitgezette edelherten die nu leven in het natuurgebied van De Scheeken tussen Liempde en Best, kunnen straks de A2 oversteken en zelfs het vierbaans spoor tussen Boxtel en Eindhoven. Want Brabants Landschap en ARK Natuurontwikkeling willen in het aanpalende gebied van De Mortelen nog eens honderd hectare natuur afrasteren voor de grote grazers.

 1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.
 2. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
  Column

  Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

  SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.