Volledig scherm
PREMIUM
Edelherten krijgen meer leefruimte in het Groene Woud in De Mortelen. © Harry Fiolet

Groter leefgebied voor edelherten in Groene Woud

LIEMPDE - Brabants Landschap en ARK Natuurontwikkeling breiden binnen afzienbare tijd het leefgebied uit van de edelherten in het Groene Woud. Die zitten nu nog in De Scheeken tussen Liempde en Best.

‘De koning van het woud’ krijgt nog meer leefruimte in het Groene Woud. De in 2017 uitgezette edelherten die nu leven in het natuurgebied van De Scheeken tussen Liempde en Best, kunnen straks de A2 oversteken en zelfs het vierbaans spoor tussen Boxtel en Eindhoven. Want Brabants Landschap en ARK Natuurontwikkeling willen in het aanpalende gebied van De Mortelen nog eens honderd hectare natuur afrasteren voor de grote grazers.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.