Volledig scherm
Frans Smoorenburg kreeg uit handen van wethouder Carine Blom de Oorkonde van Verdienste van de gemeente Haaren © Annerie Smits

Haaren eert ook tweede vrijwilliger

HAAREN/HELVOIRT - Nadat Jan Schoenmakers uit Helvoirt vrijdagavond al een Oorkonde van Verdienste van de gemeente Haaren kreeg, viel die eer zaterdagochtend te beurt aan Frans Smoorenburg. Wethouder Carine Blom reikte beide blijken van erkentelijkheid uit.  

Frans Smoorenburg kreeg de oorkonde zaterdagochtend in dorpshuis Den Domp omdat hij na 25 jaar afscheid nam als bestuurslid van Stichting Gemeenschapsvoorzieningen Haaren. Ook was hij lang vrijwilliger bij het carnaval in Haaren.

Jan Schoenmakers kreeg de oorkonde vrijdagavond na Avondwandelvierdaagse in Helvoirt, waarvan hij lang bestuurslid was. Ook deed hij veel ander vrijwilligerswerk.

  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Huisbazen hardleers: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten in regio blijft slecht

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.