Parkeeroverlast was jarenlang de steen des aanstoots voor omwonenden van speelpark Duinoord in Helvoirt. Dat probleem is inmiddels opgelost. De protesten gaan door, onder meer tegen geluidsoverlast.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeeroverlast was jarenlang de steen des aanstoots voor omwonenden van speelpark Duinoord in Helvoirt. Dat probleem is inmiddels opgelost. De protesten gaan door, onder meer tegen geluidsoverlast. © Christ Pijnenburg

Haaren hoopt dat controverse rond Duinoord eindelijk tempert

HELVOIRT - Al vele tientallen jaren zorgt all-in speelpark Duinoord in Helvoirt voor commotie. Eerst lag vooral de gemeente - Helvoirt, later Haaren - in de clinch met eigenaar John Meurs. Meestal over vergunningen, uitbreidingen en al dan niet illegale activiteiten. Meurs ging regelmatig te voortvarend te werk. Na de oprichting van de stichting Stop Overlast Duinoord in 2013 werd het dossier Duinoord alleen maar dikker.  

  1. Voortbestaan van recreatiepark Duinoord in Helvoirt bij parkeerverbod niet zeker

    Voortbe­staan van recreatie­park Duinoord in Helvoirt bij parkeerver­bod niet zeker

    HELVOIRT - “Als er in de omgeving een algeheel parkeerverbod komt in de buurt, dan is het recreatiepark Duinoord in Helvoirt ‘finito’. Wanneer de mensen niet meer naar het park kunnen komen, dan hebben wij een probleem.” De toekomstig mede-eigenaar Paul Meurs van het recreatiepark in Helvoirt uitte maandagavond zijn zorgen bij een bijeenkomst met vertegenwoordigers van Duinoord en de buurtbewoners van het park.