Parkeeroverlast was jarenlang de steen des aanstoots voor omwonenden van speelpark Duinoord in Helvoirt. Dat probleem is inmiddels opgelost. De protesten gaan door, onder meer tegen geluidsoverlast.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeeroverlast was jarenlang de steen des aanstoots voor omwonenden van speelpark Duinoord in Helvoirt. Dat probleem is inmiddels opgelost. De protesten gaan door, onder meer tegen geluidsoverlast. © Christ Pijnenburg

Haaren hoopt dat controverse rond Duinoord eindelijk tempert

HELVOIRT - Al vele tientallen jaren zorgt all-in speelpark Duinoord in Helvoirt voor commotie. Eerst lag vooral de gemeente - Helvoirt, later Haaren - in de clinch met eigenaar John Meurs. Meestal over vergunningen, uitbreidingen en al dan niet illegale activiteiten. Meurs ging regelmatig te voortvarend te werk. Na de oprichting van de stichting Stop Overlast Duinoord in 2013 werd het dossier Duinoord alleen maar dikker.  

Dat komt omdat die groep van omwonenden sindsdien elke vergunning en elk besluit inzake het drukbezochte Duinoord uitpluist. Daarin vindt ze vaak onvolkomendheden. Dat leidde tot vele bezwaren en juridische procedures, tot bij de Raad van State. De overheid was daarin meestal de gedaagde - en verliezende - partij. Maar wethouder Harry van Hal (CDA) heeft nu hoop dat de betrekkingen tussen alle partijen opklaren.