Het parkeerterrein bij de winkels aan de Kerkstraat (bij Mgr. Bekkersplein). Hier liggen nog heel veel resten van vroeger begraven Haarenaren onder de grond.
Volledig scherm
PREMIUM
Het parkeerterrein bij de winkels aan de Kerkstraat (bij Mgr. Bekkersplein). Hier liggen nog heel veel resten van vroeger begraven Haarenaren onder de grond. © Domien van der Meijden

Haaren treft grote hoeveelheid menselijke resten aan onder parkeerterrein bij AH

HAAREN - Het wordt een hele bijzondere operatie. Onder het parkeerterrein bij de Albert Heijn aan de Kerkstraat in Haaren liggen nog resten van tientallen, zo niet honderden Haarenaren. Die worden geborgen en herbegraven.

  1. Wat heeft de toekomst in petto voor de lelijkste oever van de Dommel?
    DE GROENE LEVENSADER

    Wat heeft de toekomst in petto voor de lelijkste oever van de Dommel?

    BOXTEL - Er kronkelt een riviertje door je dorp. Bijzondere flora groeit welig tegen de oevers van de Dommel, de waterspitsmuis en kamsalamander vermaken zich er prima, zo in hartje Boxtel. Tegelijkertijd wil het dorp groeien. Moet er soms gebouwd worden. En daar knelt het. Dus nam Boxtel een opvallend besluit: bij toekomstige ontwikkelingen moet rekening gehouden worden met de ‘Groene Levensader door Boxtel’. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Vandaag aflevering 4 (en het slot van deze serie): de toekomst van de lelijkste oever van de Dommel.