Volledig scherm
PREMIUM
De kruising op de N65 bij Helvoirt waar een tunnelbak komt. © Marleen Duijf

Haaren verhoogt bijdrage aan N65 naar 5,7 miljoen

HAAREN - Niet 3 miljoen euro draagt de gemeente Haaren bij aan de reconstructie van de N65 tussen Den Bosch en Tilburg, maar 5,7 miljoen. Van dat extra geld kan onder meer een tunnelbak voor doorgaand autoverkeer worden aangelegd bij Helvoirt. Daardoor kunnen fietsers veiliger oversteken. Dat is al jaren een grote wens in Helvoirt. De gemeenteraad van Haaren heeft donderdagavond besloten tot de forse verhoging van het budget. 

Alleen oppositiepartij Samenwerking'95 was tegen. De drie andere partijen, Progressief’96, CDA en VVD, stemden voor. Samenwerking'95 vindt dat Haaren het bij die 3 miljoen euro had moeten houden, dat de verantwoordelijk wethouder beter had moeten onderhandelen en de extra 2,7 miljoen euro naar de provincie had moeten doorschuiven. De partij voegt de extra miljoenen liever toe aan het budget van 4 miljoen euro voor de renovatie van de gemeenschapshuizen Den Domp in Haaren en De Vorselaer in Biezenmortel en van de Willibrordusschool in Esch. Dat budget is nu niet toereikend, vindt Samenwerking. 

 1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

  Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

  HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.
 2. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
  VIDEO

  Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

  HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.