Volledig scherm
Het drugslab in de woning Broxven 4 in Esch. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Haaren wil Essche woning sluiten vanwege drugslab

ESCH - Zes maanden wil waarnemend burgemeester Yves de Boer van Haaren de woning Broxven 4 in Esch sluiten. Daarin is woensdag een groot drugslab aangetroffen en opgerold door de politie. 

In de kelder van het pand trof de politie zo'n 7.000 liter aan drugsgrondstoffen en -afval aan. Mogelijk is er ook afval op het riool geloosd. Volgens de burgemeester gaat het om een ernstige situatie. Gezien de omvang van het lab zijn de openbare orde en volksgezondheid in het geding. Met de sluiting wil de burgemeester de verstoring van het woon- en leefklimaat van Esch voorkomen. 

De sluiting geldt voor het hele perceel, inclusief de garage. Voor deze maatregel baseert de burgemeester zich op artikel 13b van de Opiumwet. Met de sluiting van de woning wil de burgemeester benadrukken dat in de gemeente Haaren drugslaboratoria, hennepkwekerijen of andere illegale druggerelateerde activiteiten niet worden getolereerd.

De woning is eigendom van Joost Schoenmakers uit Esch en verhuurd aan een 49-jarige man uit Hengelo en een 40-jarige Hongaarse vrouw. Beiden zijn woensdag gearresteerd. Schoenmakers stelt niets van de criminele activiteiten te hebben geweten. 

 1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

  Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

  HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.
 2. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
  VIDEO

  Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

  HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.