Volledig scherm
Het blauwe deel van Haarendael gaat dicht voor een half jaar. © Gemeente Haaren

Haarendael gedeeltelijk dicht voor half jaar na vondst drugslab

HAAREN - Burgemeester Jeannette Zwijnenburg-Van der Vliet van de gemeente Haaren wil met ingang van 15 november 2018 om 12:00 uur een deel van Landgoed Haarendael voor de duur van zes maanden sluiten. Het officiële voornemen tot sluiting volgt op het aantreffen van een drugslab op het landgoed.

Op donderdag 11 oktober ontdekte de politie en een toezichthouder van de gemeente Haaren een synthetisch drugslab in Haarendael aan de Raamse Akkers 16-16a in Haaren. Na onderzoek bleek het te gaan om een volledig ingericht drugslab, met een grote voorraad goederen en materialen bedoeld voor de productie van de harddrug amfetamine. 

Drugscircuit

Gelet op de professionaliteit van wat er werd aangetroffen, mag er van worden uitgegaan dat de drugslocatie onderdeel heeft uitgemaakt van een crimineel drugscircuit.

Op grond van artikel 13b van de Opiumwet is burgemeester Zwijnenburg-Van der Vliet van plan om het gebouwdeel dat in afbeelding blauw is gemarkeerd voor de duur van zes maanden te sluiten en te verzegelen. In het belang van het behoud en herstel van het landgoed geldt de sluiting enkel voor het gedeelte van de daadwerkelijke productieplaats.

De Gedenkplaats Haaren kan open blijven.

Volledig scherm
Het drugslab wordt leeggehaald. Binnen stond onder andere een ketel. © Bart Meesters