Haarendael na de brand.
Volledig scherm
PREMIUM
Haarendael na de brand. © Sander van Gils

Haarendael restaureren? Technisch kán alles...maar er moet ook geld zijn

HAAREN - Het door brand verwoeste landgoed Haarendael moet in oude luister worden hersteld, roepen betrokkenen in koor. Is dat een realistisch idee of luchtfietserij?

 1. Alle tennisclubs zijn gelijk, maar sommige zijn meer gelijk dan andere
  PREMIUM
  Column tHans

  Alle tennis­clubs zijn gelijk, maar sommige zijn meer gelijk dan andere

  MARIAHEIDE - De ene tennisclub - in Mariaheide om precies te zijn - is de top van Nederland, mede dankzij elf padelbanen die zonder vergunning zijn aangelegd. De andere tennisclub - Eerde in dit geval - ging kopje onder, mede omdat het te lang duurde voordat ze een vergunning kregen voor de netjes aangevraagde padelbanen. En dat gebeurt allemaal binnen een en dezelfde gemeente Meierijstad. Leg dat maar eens uit aan de inwoners.
 2. Burgemeester over brand Haarendael: ‘Grote wond in de Haarense gemeenschap’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Burgemees­ter over brand Haarendael: ‘Grote wond in de Haarense gemeen­schap’

  HAAREN - De brand op landgoed Haarendael slaat een diepe wonde in de Haarense gemeenschap. En daarbuiten. Dat stelt waarnemend burgemeester Yves de Boer van Haaren. Hij kan nog niets zeggen over de toekomst van Haarendael: ,, De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed moet er iets van vinden, net als de verzekeringsmaatschappij. De heer Vugts is eigenaar. We gaan snel proberen de toekomst met elkaar uit te schilderen.”