Volledig scherm
De reuzenoptocht in Oisterwijk in 2010. © John Schouten/PVE

Haarense reus stapje dichterbij

HAAREN - De bouw van een Haarense reus is een stapje dichterbij gekomen, zegt voorzitter Antoine Verbruggen van het Reuzengilde uit de gemeente Oisterwijk. Dat wil naast de bestaande reuzen uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom ook een Haarense reus realiseren. 

Dinsdagavond was een eerste bijeenkomst in Haaren om te komen tot zo’n eigen folkloristische reus. Daar waren zeventien belangstellenden, aldus Verbruggen. De Moergestelse reuzenkenner Paul Spapens verzorgde een presentatie over het vooral in Vlaanderen populaire fenomeen. 

Besloten is om in december een tweede bijeenkomst te houden in Haaren, opnieuw in dorpshuis Den Domp. Dan begint ook de werving voor vrijwilligers die de reus mee willen bouwen of er mee op pad willen gaan. ,,We zijn dus weer een stapje dichter bij ons doel. Zo komen we er wel", zegt Verbruggen. 

Het Reuzengilde organiseert eind volgend weer een reuzenoptocht in Oisterwijk; die vindt daar eens in de vijf jaar plaats. Het zou een ideaal moment zijn voor de presentatie van de Haarense reus, aldus het gilde. 

 1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.
 2. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
  Column

  Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

  SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.