Woensdag applaus voor zorghelden.
Volledig scherm
Woensdag applaus voor zorghelden. © Archief

Hans Schuurmans bundelt initiatieven nationaal applaus voor zorghelden in ziekenhuizen

SINT-MICHIELSGESTEL - Italië en Spanje gingen al voor. En nu heeft Hans Schuurmans uit Sint-Michielsgestel hetzelfde idee voor Nederland in gedachte. Hij bundelt echter de krachten omdat drie dames elders in Nederland op hetzelfde idee kwamen. Een landelijke actie op dinsdag 17 maart om acht uur ‘s avonds: ‘Drie minuten applaus voor onze Zorghelden.’

Hans Schuurmans: ,,Alleen mijn initiatief was niet het enige initiatief. Ook de dames Legustha, Imke en Esther zijn met hart en ziel bezig om dit initiatief van grond te krijgen. En ook dat gaat heel erg voortvarend. Om geen versplintering te krijgen (we moeten als één optreden), hebben we besloten om beide initiatieven te bundelen. Het gaat er uiteindelijk om dat dit een succes wordt, waardoor onze helden de waardering krijgen.”

Dit betekent dat het initiatief nu op dinsdag 17 maart (20:00 uur) gaat plaatsvinden. Imke Emons en Legustha Andriessen zeggen het zo: ,,Onze zorg, hulpverleners en al die mensen die ons land draaiende houden strijden momenteel dag en nacht tegen het Coronavirus/ COVID-19. Zij vechten letterlijk voor onze levens en onze maatschappij. Dit is een groot en luidruchtig applaus waard, een hart onder de riem. Dinsdag 17-3 om 20:00 willen wij massaal en in heel Nederland een luid applaus aan al deze mensen laten horen. Met elkaar en vooral samen komen we deze moeilijke tijd door. Doe jij mee? Film het en gooi het online zodat ook de harde werkers dit terug kunnen zien.” De drie dames hebben ook al een Facebook-event aangemaakt: https://lnkd.in/eNq8uiJ

Hans Schuurmans over de actie, die hij op zijn Facebook-account heeft staan: ,,Doe jij ook mee met een hartverwarmend applaus voor onze zorghelden? Momenteel ben ik in Spanje. Het land is in noodtoestand. Maar afgelopen zaterdagavond was er in navolging van Italië een hartverwarmend applaus voor zorgverleners. Echt kippenvel krijg je ervan.”

Nu een keer niet voor voetballers, maar voor zorghelden

Het applaus was voor zorgverleners die momenteel massaal overuren maken. Waar de werkdruk al hoog is en het besmettingsgevaar met het coronavirus extra groot is. ,,Hoe leuk zou het zijn als wij in Nederland dit genereuze gebaar gaan volgen. Niet veel moeite, maar wel een enorme waardering voor onze zorghelden. Ik vond het hier erg indrukwekkend en wil graag een voorzet geven. Zullen we dinsdagavond om acht uur drie minuten (buiten) applaudisseren? Nu eens niet voor onze voetballers of artiesten, maar voor onze zorghelden.”