Harrie van Herpen, de nieuwe citymanager van Schijndel.
Volledig scherm
PREMIUM
Harrie van Herpen, de nieuwe citymanager van Schijndel. © Marc Bolsius

Harrie van Herpen wil niet alleen maar ‘ouwehoeren over Schijndel’

SCHIJNDEL - Het winkelcentrum van Schijndel heeft sinds kort een nieuwe citymanager: Harrie van Herpen.  ,,Ik zou het fantastisch vinden als de winkeliers van ‘t Zuid en ‘noord’ op termijn weer terugkeren.”

Harrie van Herpen heeft een belangrijk levensmotto: ,,Je kunt wel veel ouwehoeren over Schijndel, maar je moet er ook iets  voor dóen.” De nieuwe citymanager van Schijndel vervulde zelf al vele vrijwilligers- en bestuursfuncties in zijn geboortedorp. De fanatieke waterpoloër was en is actief bij onder meer de Jeugd Sport Stichting Schijndel, watersportvereniging Neptunus en het carnaval. Zo is hij al jaren minister van promotie in het kabinet van Schorsbos, zoals Schijndel met carnaval wordt genoemd.
Na zijn vervroegde pensioen van twee jaar terug als productiemanager bij voedselproducent Heinz, werd Van Herpen (63) alleen nog maar drukker in Schijndel.  ,,Vlak voordat ik met pensioen ging, raakte ik in gesprek met een ondernemer uit het centrum. Ze zochten toen een nieuwe voorzitter voor het citymanagement. Dat leek me erg leuk.”