Volledig scherm
Fractievoorzitter Laurens van Voorst van Hart vindt de naamsverandering ook in het belang van zijn partij. © Marc Bolsius

Hart voor Schijndel gaat verder als Hart, ‘Bewust geen Hart voor Meierijstad’

SCHIJNDEL - Hart. Zo heet de politieke partij Hart voor Schijndel in de gemeente Meierijstad voortaan.  Zo hebben de leden van de vereniging onlangs besloten. 

De partij koos er bewust voor om de naam niet te veranderen in Hart voor Meierijstad. ,,Wij hebben hart voor de inwoners van Meierijstad, maar niet voor Meierijstad", reageert fractievoorzitter Laurens van Voorst. ,,Meierijstad is niet meer dan een organisatorische eenheid, daar kun je niet eens een hart voor hebben. Wij hebben wél hart voor Veghel, Boskant en al die andere kernen.”

Volledig scherm
De voorkant van het boek 'Bijvoorbeeld Hart’, geschreven door Laurens van Voorst. © Laurens van Voorst

Volgens partijvoorzitter Dick Mandemaker van Hart volgt de naamsverandering op het feit dat de partij heeft laten zien op te komen voor de belangen van alle dertien kernen in Meierijstad. Hart blijft wél Schijndel trouw, benadrukt Mandemaker. ,,We blijven met nadruk opkomen voor de belangen van Schijndel en Wijbosch, aangezien die dorpen nauwelijks profijt hebben van de fusie. Integendeel.” 

Fractievoorzitter Laurens van Voorst geeft toe dat de naamsverandering ook in het belang van de partij is. ,,De ervaring van andere partijen die voor één of enkele kernen opkomen, leert dat ze op de lange termijn aanhang verliezen. Daar komt bij dat elke fractie de morele plicht heeft om zich in te zetten voor alle inwoners, in welke kern ze ook wonen. Ook dit zijn redenen om onze naam te wijzigen.”