Volledig scherm
PREMIUM
Waarnemend burgemeester van Boxtel Fons Naterop. © Beeld Werkt

Heel Boxtel praat mee over ‘profiel’ burgemeester

BOXTEL - De procedure die moet leiden tot de nieuwe burgemeester van Boxtel is gestart. En, uiteraard, krijgen Boxtelaren gelegenheid daarover hun zegje te doen.

De zoektocht naar de nieuwe burgemeester is begonnen. En ‘meewerkend Boxtel’ betrekt daar zo veel mogelijk inwoners bij. Vanaf nu staat er op de gemeentelijke website een korte enquête met vragen over onder meer de eigenschappen waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen. ‘Welke persoon zien onze inwoners voor zich als ze denken aan de nieuwe burgemeester?’, aldus de door de gemeenteraad ingestelde vertrouwenscommissie in een persbericht. Een enquête met niet heel spannende vragen. Zoals of de burgemeester een echte bestuurder moet zijn. Maar ook of hij over de eigenschappen ‘stabiel’ en ‘enthousiast’ moet beschikken. En of er hard opgetreden moet worden bij dreigend gevaar.

  1. Geen betere plek voor Koningsdag en -nacht dan Gestels dorpsplein

    Geen betere plek voor Koningsdag en -nacht dan Gestels dorpsplein

    SINT-MICHIELSGESTEL - Nu het Gestelse Petrus Dondersplein tijdens Koningsnacht en -dag verschoond is van alle bouwattributen, kan het dorpsplein fungeren als dé centrale plek van verbinding tussen dorpsbewoners. Gestel Events, dat jaarlijks de feestelijkheden voor rekening neemt, sloeg de handen ineen met drie horecaondernemers aan het plein. In een grote tent wacht de Gestelse burgers vanaf vrijdagavond half acht een aantrekkelijk muzikaal programma.