Held Berry (57) redt twee kinderen uit het ijskoude water: ‘Als je hen hoort gillen, denk je niet na’

VideoSCHIJNDEL - Zelf vindt hij het geen heldendaad, maar Berry Brusselers uit Schijndel heeft woensdagmiddag een heel bijzondere actie verricht. Hij sprong in een ijskoude sloot om twee kinderen (3 en 5 jaar oud) en hun 29-jarige moeder uit een te water geraakte auto te halen. ,,Op het moment dat je die kinderen hoort gillen in die auto, denk je niet meer na. Dan doe je het gewoon”, vertelt Brusselers. 

De 57-jarige Schijndelaar was met zijn eigen auto onderweg naar Veghel toen hij langs de Vijverweg een auto ondersteboven in de sloot zag liggen. ,,Ik was nog geen honderd meter van mijn huis vandaan. Er was verder nog niemand. Ik heb mijn auto stilgezet en ben gaan kijken. Toen hoorde ik in de auto een kindje gillen. Ik ben meteen in de sloot gesprongen.”

  1. Geen betere plek voor Koningsdag en -nacht dan Gestels dorpsplein

    Geen betere plek voor Koningsdag en -nacht dan Gestels dorpsplein

    SINT-MICHIELSGESTEL - Nu het Gestelse Petrus Dondersplein tijdens Koningsnacht en -dag verschoond is van alle bouwattributen, kan het dorpsplein fungeren als dé centrale plek van verbinding tussen dorpsbewoners. Gestel Events, dat jaarlijks de feestelijkheden voor rekening neemt, sloeg de handen ineen met drie horecaondernemers aan het plein. In een grote tent wacht de Gestelse burgers vanaf vrijdagavond half acht een aantrekkelijk muzikaal programma.