Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne Bax legt aan koning Willem-Alexander hoe de uitlevering van de groenten gaat op Herenboerderij Wilhelminapark in Boxtel. De koning bezocht de Boxtelse coöperatie in september, wat voor veel publiciteit zorgde © Johan van Grinsven/BD

Herenboeren uit Boxtel groeien zo hard dat extra hulp nodig is

BOXTEL - De in Boxtel gevestigde Herenboerderij Wilhelminapark krijgt zoveel navolging in het land dat er extra adviseurs nodig zijn om alle initiatieven te ondersteunen. Mede met dank aan koning Willem-Alexander en Yvon Jaspers.

Het bezoek van de koning aan de herenboerderij in Boxtel zette dit fenomeen dit najaar extra in het spotlicht. Net zoals een reportage van Yvon Jaspers in haar tv-programma Onze boerderij dat deed. Inmiddels zijn er in het hele land zo’n twintig gelijke initiatieven, in navolging van de herenboerderij in Boxtel en die in Loenen. De Boxtelse stichting Herenboeren Nederland kan het begeleiden daarvan niet meer behappen.

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.