Volledig scherm
Cees van Drunen: ,,Vrijwilligerswerk voor de club is voor mij ontspanning.” © Noor Reigersman

Het dorp van... Cees van Drunen: ’jammer dat de middenstand steeds verder terugloopt’

DEN DUNGEN - Aan de hand van wat vragen schetst een inwoner van de Meierij een beeld van zijn of haar dorp. Deze keer Cees van Drunen uit Den Dungen.

Hij werkt meer dan veertig uur per week, maar steekt elke week óók nog zo’n tien tot vijftien uur in vrijwilligerswerk. En dat doet hij al dertig jaar. Geboren en getogen Dungenaar Cees van Drunen is bestuurslid jeugdzaken van de voetbalclub VVV Den Dungen (onderdeel van Sportclub Den Dungen), is jeugdtrainer én hij is kartrekker van het pupillenkamp dat elk jaar in juni is. Nee, een uitzondering is hij niet, meldt hij meteen. Er zijn veel vrijwilligers die net zoveel werk op de Sportclub Den Dungen verrichten naast een fulltimebaan. ,,Dat is wel de kracht van een dorpsclub.”

Restaurant/café
,,Gezellig om na afloop van de zaterdagwedstrijd in de kantine te zijn. En als ik in de zomer door Den Dungen wandel, dan vind ik het leuk om naar de Majorcabar te gaan. Goed toeven daar.”

Winkel
,,Eigenlijk kom ik alleen in de Jumbo. En dat ook niet vaak; meestal gaat mijn vrouw. Te weinig tijd.”

Mooiste plek
,,De Ringdijk vind ik bijzonder mooi.”

Mooiste herinnering
,,Moet je mooiste herinnering in je woonplaats liggen? Voor mij is dat de geboorte van mijn kinderen.”

Eeuwig zonde
,,Echt jammer dat de middenstand steeds verder terugloopt. De een na de ander vertrekt.”

Op de schop
,,De Blauwe Scholk. Wat je daarmee zou kunnen doen? Maak niet zoveel uit, bouw op deze plaats woningen of ontwikkel het tot een appartementengebouw, maar doe er iets mee.”

Ter ontspanning
,,Mijn vrijwilligerswerk voor de club. Als dat niet zo is, dan moet je er niet aan beginnen. Volgens mij hou je het dan ook niet vol. Verder zou het heel gemakkelijk zijn om te zeggen dat ik voetbal ter ontspanning. Maar dat is niet meer zo. Ik begon op mijn achtste met voetbal en stopte toen ik veertig werd. Toen vond ik het wel welletjes. Tijdens de nieuwjaarsreceptie vorige maand werd ik gehuldigd omdat ik veertig jaar lid was.”

Den Dungen in één zin
,,Een mooi en karakteristiek dorp.”