Volledig scherm
PREMIUM
Imker Frans Bolwerk slingerde vorig jaar zo’n 15 kilo honing per bijenkast. © Jan Zandee

Het gonst van belangstelling in Gemonde tijdens Open Imkerijdag

De bij heeft het zwaar in deze tijden. Maar niet bij imker Jos Bolwerk in Gemonde. Hij koestert zijn zes volken met zorg en dat trekt ook volk. Er kwamen zo’n honderdvijftig bezoekers af op de Open Imkerdag.

Quote

Voor de bij maakt het niet uit of het viooltjes zijn of paarden­bloe­men

Jos Bolwerk, Imker

Dat de bij belangrijk is en het tegenwoordig moeilijk heeft, dringt steeds meer door tot de burgerij. Toch is er veel aan te doen, denkt ook imker Jos Bolwerk. ,,Er is haast alleen maar gras en maïs op de velden, de diversiteit is verdwenen”, zegt hij. Het initiatief van diverse gemeenten om landbouwers tegemoet te komen om stroken van drie à vier meter bij akkers in te zaaien met bloemen, juicht hij toe. ,,Voor de bij maakt het niet uit of het viooltjes zijn of paardenbloemen, ze geven allebei nectar", zegt de imker.

  1. Pleidooi voor meer bomen in Rechterstraat Boxtel
    PREMIUM

    Pleidooi voor meer bomen in Rechter­straat Boxtel

    BOXTEL - Meer bomen, die ook nog eens de kans krijgen om ‘mooi en groot’ te worden. Die moeten volgens milieuvoorman Jan Juffermans worden opgenomen in de plannen voor de opknapbeurt van de Rechterstraat in Boxtel. ,,Kijk naar Leiden en dichterbij Vught. Daar staan ze. Bomen zijn van groot belang tegen de groeiende hittestress door de klimaatontwrichting. Met name in het centrum”, aldus Juffermans in een brief aan de gemeenteraad.