Volledig scherm
Jan Dominicus © N Reigersman

Het Haaren van ... Jan Dominicus: ‘Het stadhuis mag op de schop’

HAAREN - Aan de hand van wat vragen schetst een inwoner van de Meierij een beeld van zijn of haar dorp. Deze keer Jan Dominicus.

Geboren en getogen Haarenaar Jan Dominicus kan vanwege vier nekhernia's niet meer werken, maar stilzitten ligt hem niet. Dus hij zit bij de decorploeg van de Haarense Revue, is vrijwilliger bij BV Tonproat, waarbij hij voor de komische act en de afsluitende muzikale act zorgt, en tijdens de Hoarense DurpsKwis droeg hij ook zijn steentje bij als vrijwilliger. ,,Als ik er maar bij ben. Beter dan thuiszitten achter de geraniums. Gelukkig verveel ik me nooit. Maar zodra ik te veel doe, word ik teruggefloten."

Restaurant/café

Dat doen we eigenlijk nooit. Maar als er ergens een feest wordt gehouden, dan zijn we van de partij.

Winkel

Praxis en Karwei als ik iets nodig heb. En elke week boodschappen doen, maar da's niet echt mijn favoriete bezigheid.

Mooiste plek

Rond kasteel Nemerlaer en de laan naar het kasteel toe. En landgoed Haarendael. Op beide locaties wandelen mijn vrouw en ik soms. Vroeger meer toen we nog een hond hadden. Als de hond van onze dochter in de vakanties bij ons logeert, zijn we er vaker.

Mooiste herinnering

Gelukkig heb ik er veel. Heel mooi was natuurlijk de geboorte van onze kinderen en kleinkinderen.

Eeuwig zonde

Dat oude gebouwen zijn afgebroken, zoals het oude gemeentehuis. Niet het vorige, maar het gemeentehuis dáárvoor. Leek op dat van Helvoirt. En het gebakkelei rondom Haarendael. Heeft eindeloos geduurd. Wij burgers betalen letterlijk de rekening. Het zal allemaal vast niet zo simpel zijn als ik het zeg, maar zeker ook niet zo ingewikkeld als de politiek het aanpakt. Verder bemoei ik me niet zoveel met politiek. Politiek is net een toneelstuk. Ik hou van toneelstukken, maar niet van die dure.

Op de schop

Het centrum. Maar dat gaat gelukkig ook gebeuren. Die haakse bocht bij de kapel is te gek voor woorden. Wat mij betreft kan die kapel best weg om ruimte te maken. Haha, hier krijg ik commentaar op. Maar eigenlijk nog beter om het stadhuis te slopen. Zou trouwens wel kapitaalvernietiging zijn.

Ter ontspanning

Knutselen, motorrijden en fietsen, maar dus nooit lang achter elkaar.

Haaren in één zin

Leuk en gezellig.