Volledig scherm
PREMIUM
Nan visser KO schijndel © Jan Zandee

Het regent nu al lintjes in de Meierij

SCHIJNDEL - Hij is verrast en vereerd. ,,Het kwartje viel toen de familie binnenkwam.‘’ Vrijwilliger en bestuurslid Nan Visser uit Schijndel werd maandag door burgemeester Kees van Rooij voor zijn verdiensten bij onder meer stichting de Schaapskooi, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dinsdagavond 'overkwam' oud-hoofdman Hans van der Schoot uit Gemonde hetzelfde tijdens de Teeravond van het gezamenlijke gilde in Sint-Michielsgestel. Twee voorboden voor later deze week. Vrijdag worden op de laatste werkdag vóór Koningsdag, in ons land weer ruim 2500 onderscheidingen uitgereikt.

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."