Volledig scherm
PREMIUM
Chris Barten. © Noor Reigersman/BD

Het Schijndel van... Chris Barten: ‘De Tinq, Fakkel, Total en Argus kunnen weg wat mij betreft’

SCHIJNDEL - Aan de hand van wat vragen schetst een inwoner van de Meierij een beeld van zijn of haar dorp. Deze keer Chris Barten.

Een creatieve en technische duizendpoot. Dat is geboren en getogen Schijndelaar Chris Barten. Naast zijn werk als werktuigbouwkundige is hij actief als vrijwilliger voor Filmclub Schijndel. Sinds vorig jaar is hij decorbouwer voor Theatergroep Wildeman, als echte handyman, zoals hij het zelf noemt. Hij verleent zijn diensten ook aan Skêndel Zwingt, door foto’s te maken voor de site én hij helpt met opbouwen. Kortom, genoeg te doen voor deze handige klusser die vaak te vinden is in zijn grote schuur waar hij genoeg materialen en werktuigen heeft om goed vooruit te kunnen.

  1. Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinterklaascadeaus’
    PREMIUM

    Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinter­klaas­ca­deaus’

    BOXTEL - Bij een grote brand in café de Kom in Boxtel kwamen veertien jaar geleden, twee dagen voor Sinterklaas, vier mensen om. Een vader, moeder en hun twee jonge kinderen. Een brand die veel impact had op de hele gemeenschap. De politieagent die er die 3 december 2005 als een van de eersten bij was, blikt er nu op terug, in een emotionele video. ,,Er werd een auto vol sinterklaascadeautjes gevonden, bedoeld voor de kinderen.”