Het werd tijd: Harry Hendriks brengt show met eigen werk

VideoBOXTEL - Je gevoel delen is niet eng. ,,Ook niet als je voor een volle zaal je eigen liedjes staat te spelen”, legt Harry Hendriks uit. En alle stoeltjes in theaterzaal Podium in Boxtel zullen zaterdag bij zijn optreden bezet zijn.

Harry Hendriks (51) kennen we van zijn jarenlange samenwerking met Gerard van Maasakkers en enkele tributeprojecten.

,,Vrienden en collega’s die mijn muzikale carrière al jaren volgen vroegen me steeds vaker wanneer ze Harry Hendriks zelf eens een keer op de bühne te zien kregen. Met compleet eigen werk. Tel daarbij op dat ik enkele mooie reizen heb mogen maken en privé het leven in al haar facetten heb beleefd. Inspiratie genoeg voor vele liedjes kan ik je melden”, lacht Hendriks.

Show en album

De show waarmee Hendriks zaterdag te bewonderen is heet Alle Tijd. Tevens presenteert hij zijn nieuwe album About Time. Hendriks: ,,Dat laatste kun je op twee manieren uitleggen. Ten eerste; About Time, het werd tijd. Tijd dat ik eens zelf songs ging schrijven. Maar ook; over de tijd.”

,,Ik heb zowel Engelstalige als Nederlandstalige liedjes geschreven. Soms zegt mijn gevoel dat een liedje in het Nederlands mag, soms moet het in het Engels”. Het nieuwe album is overigens wel helemaal Engelstalig. Hendriks laat zich op het podium begeleiden door bas, piano, drums, een strijkkwartet en een blazersensemble.

Gerard van Maasakkers

Dat de samenwerking met van Maasakkers minder intensief is dan voorheen wil niet zeggen dat de vriendschap minder is geworden. ,,Gerard zit zaterdag gewoon in de zaal. Het zou zo maar kunnen dat ik hem op het podium uitnodig om een liedje te komen zingen”.

Harry Hendriks, theaterzaal Podium in Boxtel, zaterdag om 19.00 uur. Het optreden is uitverkocht.

Volledig scherm
Harry Hendriks haalde de inspiratie voor zijn show Alle Tijd en zijn album About Time uit zijn privéleven. © Wim Kuipers