Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © Thinkstock

Hond ontvoerd na conflict in Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE - De politie moest afgelopen maandagavond met spoed naar de Waterwilg in de wijk Boskant. Een conflict over een Golden Retriever liep uit de hand. Drie mannen werden op heterdaad aangehouden.

Wat er zich precies heeft afgespeeld aan de Waterwilg, is niet bekend. Bij de meldkamer kwam maandagavond een melding binnen over mishandeling en vernieling. 

Ter plekke bleek dat er een hond door drie mannen was meegenomen in een auto. Zij werden later aangetroffen in Liempde. De hond werd teruggegeven aan het baasje. De politie doet onderzoek naar het voorval.

  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Huisbazen hardleers: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten in regio blijft slecht

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.