Volledig scherm
PREMIUM
Schijndel telt meerdere uitlaatvelden voor honden, zoals deze aan de Hopstraat. Niet overal in Meierijstad is het zo goed geregeld voor honden en hun baasjes. © Robèrt van Lith/BD

Hondenpoep? ‘Niet met stoffer en blik achter iedere hond aan’

SCHIJNDEL/VEGHEL - Honden in Schijndel en Veghel kunnen hun energie én drollen kwijt in uitrenvelden, maar in Sint-Oedenrode zijn ‘hondentoiletten’ ver te zoeken. Moet dat zo blijven?, vraagt Meierijstad zich af. En hoe zit het elders in deze regio?

Nova, Niels en Goof rennen zich suf in het grote uitrenveld. Hun hondenbaasjes staan tevreden toe te kijken in het fraaie natuurgebiedje aan de Hopstraat in Schijndel. ,,Schijndel heeft het goed voor elkaar voor onze honden", vindt Yvonne van Riel, het baasje van herdershond Nova. 

  1. Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinterklaascadeaus’
    PREMIUM

    Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinter­klaas­ca­deaus’

    BOXTEL - Bij een grote brand in café de Kom in Boxtel kwamen veertien jaar geleden, twee dagen voor Sinterklaas, vier mensen om. Een vader, moeder en hun twee jonge kinderen. Een brand die veel impact had op de hele gemeenschap. De politieagent die er die 3 december 2005 als een van de eersten bij was, blikt er nu op terug, in een emotionele video. ,,Er werd een auto vol sinterklaascadeautjes gevonden, bedoeld voor de kinderen.”