Maarten de Gans (links) en accordeonist Tom van Aarle (rechts) treden op voor vijf woongroepen met ouderen bij Liduina in Boxtel.
Volledig scherm
Maarten de Gans (links) en accordeonist Tom van Aarle (rechts) treden op voor vijf woongroepen met ouderen bij Liduina in Boxtel. © Domien van der Meijden

Hoop en plezier klinkt uit 'gouden kliko’ van Maarten de Gans en Tom van Aarle bij Liduina Boxtel

BOXTEL - De ramen op een kier, zodat alle oudjes bij Liduina, de locatie van Zorggroep Elde Maasduinen in Boxtel, het binnen goed kunnen horen. Geen nood voor het geluid, want de muzikanten Maarten de Gans en Tom van Aarle hebben de 'goudkleurige kliko’ bij, waar de geluidsversterker in zit. Dus kunnen ze vanwege het coronavirus veilig buiten optreden op het terras.

En dan zingen de twee muzikanten ‘De glimlach van een kind', ‘Kleine café aan de haven’ en de ‘Klok van Arnemuiden.’ Achter de ramen spat het plezier er vanaf. Ze deinen mee op de herkenbare smartlappen en zingen uit volle borst. Dat hadden ze wel even nodig, nu alles op slot zit en de oudjes geen bezoek meer krijgen.

Maarten de Gans en Tom van Aarle zijn zelf geraakt door dit kleine gebaar wat zoveel plezier oplevert. Maartens vriendin Sandra Peeters, zelf nog ooit op de trombosedienst gewerkt, kwam met het idee dit te doen. De hele vrijdag, op vier plekken rondom het complex van Liduina, zodat heel veel ouderen er van kunnen genieten. ,,Echt heel erg leuk.”

Ook het personeel van Liduina geniet met volle teugen van de muziek. Niet onbelangrijk. Want zij blijven op hun post, wat er ook gebeurt. Een erg mooi gebaar, zo vinden ze bij Zorggroep Elde Maasduinen. Maarten is er nuchter over: ,,Wij hebben nu toch niks te doen met optredens. Hebben we eindelijk weer eens publiek. En dankbaar publiek zo te zien.”