Volledig scherm
PREMIUM
De oud-Veghelse Daan Roovers is Denker des Vaderlands. Zij denkt mee over de toekomst van Meierijstad. © Pim Ras Fotografie

Hotshots houden Meierijstad spiegel voor

VEGHEL - Daan Roovers, de Denker des Vaderlands, denkt samen met de Raad van Verbeelding in Meierijstad na over de toekomst van deze gemeente. ,,We hopen op inspirerende verhalen”, zegt de burgemeester.  

Wie kan er beter filosoferen over de toekomst van Meierijstad dan de Denker des Vaderlands, Daan Roovers? Dat dacht burgemeester Kees van Rooij toen hij de geboren en getogen Veghelse benaderde of zij in de Raad van Verbeelding wilde plaatsnemen. Deze groep nationale persoonlijkheden denkt na over Meierijstad in 2050. 

  1. Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustraten Meierijstad

    Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustra­ten Meierij­stad

    VEGHEL - Het komt niet meer goed met de druppel in Meierijstad. Het college van B&W heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan. Vanwege technische problemen functioneerde dit systeem (met achteraf betalen één keer per jaar) vanaf het begin al niet. Nu wordt ervoor gekozen om met een pinbetaling direct af te rekenen. De druppel blijft wél in gebruik voor het gebruik van de ondergrondse containers.
  2. Meierijstad wil met boomcafés begin maken aan nieuw bomenbeleid

    Meierij­stad wil met boomcafés begin maken aan nieuw bomenbe­leid

    VEGHEL/SCHIJNDEL - ,,Bomen zijn een veelbesproken thema en ook vaak onderwerp van discussie tussen mensen.” Met dit als argument kondigt wethouder Harry van Rooijen van Meierijstad drie zogeheten boomcafés aan. De sessies op 26 augustus (Schijndel), 2 september (Sint-Oedenrode) en 4 september (Veghel) moeten de basis leggen voor nieuw bomenbeleid van de 2,5 jaar oude fusiegemeente. Het gemeentebestuur spreidt de cafés in tijd en locatie om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen om hun mening te geven.