Volledig scherm
We Are Electric was vorig jaar voor het eerst op Landgoed Velder. Foto Roel van der Aa © Roel van der Aa

ID&T wordt mede-organisator We Are Electric: ‘Moeten uitgroeien tot topfestival’

LIEMPDE - Paaspop, Fourmation Entertainment gaan samen met danceorganisatie ID&T het festival We Are Electric organiseren. Dat festival op landgoed Velder beleeft dit jaar op 5, 6, en 7 juli zijn vijfde editie.  

Tot nu toe organiseerde Paaspop het dancefestival met veel live-acts in samenwerking met Fourmation Entertainment. Concertorganisator Mojo blijft bij de programmering van  het festival betrokken. De organisatoren willen het festival laten uitgroeien tot een van de meest vooraanstaande en vooruitstrevende festivals van Europa. 

ID&T is de organisator van festival als dancefestivals als Welcome to the Future en Mysteryland. ,,We willen zelf meer ontwikkelen en zoeken daarnaast ook partners om samen op te trekken. Het fundament van We are Electric is ijzersterk, het festival trekt bezoekers uit vijftig landen", zegt Wouter Tavecchio van ID&T. Peter Sanders van Paaspop denkt dat de samenwerking met het ervaren ID&T het festival beter zal maken.

Paaspop begon met We are Electric in 2015 als indoorfestival in het Eindhovense Klokgebouw en verhuisde in 2016 naar het E3 Strand in Eersel. Vorig jaar streek het neer op Landgoed Velder in Liempde waar het 50.000 bezoekers trok.