Volledig scherm
avond 3 dgse liempde © Jan Zandee

Iets minder deelnemers bij 38ste Wandel-Avond-Driedaagse in Liempde

LIEMPDE - De 38e editie alweer. Donderdag was de tweede dag van de Liempdse Wandel-Avond-Driedaagse, georganiseerd door buurtvereniging Den Berg. Bart van Erp liep met enkele mannen en hun kinderen de vijf kilometer. ,,Ja, wij mannen lopen niet zo ver. Anders worden we moe!" 

De tienjarige Teun en zijn voetbalmaatje Ruud logenstraften deze uitspraak. ,,Wij lopen tien kilometer, hoor. In onze voetbalkleding, vanwege de huldiging van Ajax." Natasja van de Sande liep de vijf kilometer met haar dochter Chloe (9). ,,Chloe loopt twee dagen met haar pappa en één dag met mij. Kunnen we gezellig kletsen." 

Medeorganisator en voorzitter van Den Berg, Patrick van Ruremonde, was tevreden. ,,We hebben een goed draaiboek en om de drie jaar hebben we dezelfde routes. Die moeten we eerst wel controleren of er niks is veranderd, en zo nodig aanpassen. En de verkeersregelaars moeten elk jaar opnieuw een cursus doen: een halfuurtje op de computer. Het is steeds moeilijker om vrijwilligers te krijgen, maar toch lukt het elk jaar nog. We hebben er zo'n zestig." 

Dit jaar waren er iets minder deelnemers dan de voorgaande jaren. Van Ruremonde: ,,Ik denk dat het komt door het teruglopende aantal leerlingen. Bovendien is er een evenement op vrijdag. We hebben bijna 250 deelnemers. Misschien komen er nog een paar." En dat gebeurde even later met de komst van Tara (13) en Julia en Sam (allebei 12). ,,We lopen de tien kilometer, wel alleen vandaag en morgen. Gisteren lukte niet vanwege een toets."