Volledig scherm
PREMIUM
Marieke Verbruggen (rechts) en Eefje van Stiphout in training voor het kickboxgala. © Van Assendelft Fotografie

'Ik wil niet voor schut staan in de ring bij het kickboksen'

VEGHEL - Ondernemers uit Meierijstad gaan opnieuw in Boerdonk de ring in voor strijd tegen kanker ,,Kickboksen is ontzettend moeilijk en conditioneel heel zwaar.''

Kickbokstrainer Vasilie Korosidis doet de combinatie voor: ,,Een linkse en rechtse opstoot, daarna een linkse hoek, rechtse directe en een trap.'' De elf 'leerlingen' kijken en luisteren aandachtig. Ze proberen de boks- en schopbewegingen vervolgens na te doen.

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."