Inbrekers komen pas na 75 ‘mokerslagen’ in computerzaak Schijndel

VIDEOSCHIJNDEL - Maar liefst anderhalve minuut deden inbrekers over het inslaan van een ruit van computerzaak IT-OK in Schijndel, in de nacht van donderdag op vrijdag. ,,Pas na 75 mokerslagen kwamen ze binnen”, weet eigenaar Thomas van Oorschot van IT-OK. 

Op camerabeelden van IT-OK klinkt enorme herrie van de slagen met een enorme sloophamer op het raam met veiligheidsglas. ,,Uiteraard hebben omwonenden het wel gehoord. Zij hebben de politie gebeld, maar helaas was het toch te laat.” Van Oorschot telde 75 harde klappen met een sloophamer tegen de ruit in de deur van de winkel. 

Drie inbrekers met bivakmutsen op gingen er vandoor met onder meer computers, laptops, telefoons, een kassalade en computerapparatuur.  De geschatte waarde hiervan is circa 10.000 euro. Buiten stond een auto, een zwarte Audi RS5, klaar om te vluchten. Mogelijk was er ook nog een tweede auto, een Citroën C3, bij betrokken. Mogelijk was er nog een vierde verdachte bij de inbraak betrokken die buiten in de auto zat te wachten.  

Volledig scherm
Eigenaar Thomas van Oorschot bekijkt camerabeelden van de inbraak in zijn zaak IT-OK in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD

De inbraak had plaats rond 3.45 uur in de nacht van donderdag op vrijdag. ,,Wij werden door de politie uit ons bedje gebeld, waarna we meteen hierheen zijn gekomen. We troffen een grote ravage aan”, blikt Van Oorschot terug. Zijn winkel is inmiddels weer 'gewoon’ open. Voor het kapot geslagen raam zit nu een stuk hout. 

‘Nóg beter beveiligen’

Toen de drie inbrekers eenmaal binnen waren, bleven zij nog ruim een minuut binnen om spullen uit de computerzaak te halen. IT-OK is sinds juli gevestigd in het pand aan de Vicaris van Alphenstraat, voor die tijd zetelde het bedrijf aan de Hoofdstraat in Schijndel. De politie heeft de inbraak nog in onderzoek. En heeft desgevraagd nog geen nadere informatie, zo laat een woordvoerder weten. Van Oorschot: ,,Wij gaan onze zaak in ieder geval nóg beter beveiligen, dat hebben we hier wel van geleerd.” 

Volledig scherm
Inbrekers deden er maar liefst anderhalve minuut over om een ruit in te slaan bij IT-OK aan de Vicaris van Alphenstraat in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD
 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  BOXTEL - ,,Kijk, dit is mijn schatje." Liefdevol wijst Roel Engelaar (45) uit Ottersum zijn zwarte Toyota Supra Twin Turbo aan. Hoewel ruim dertig jaar oud, staat het gevaarte glimmend en in optimale staat tussen andere Japanse Turbo's in de showroom van Classic Park in Boxtel. Daar was het zondag 'Japan Classic Day', dus verzamelden eigenaars en liefhebbers zich rondom vele Subaru's, Daihatsu's en Mazda's. Engelaar: ,,Als kind droomde ik al van deze auto en drie jaar geleden kon ik 'm eindelijk kopen. Dat lijnenspel, ik vind het prachtig!"
 3. Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezetting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’
  PREMIUM

  Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezet­ting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’

  BOXTEL - ,,Als er nu niks verandert in Nederland, dan bezetten we nog een keer een stal”, zegt activiste Amber en woordvoerster van Meat the Victims tegen het Brabants Dagblad. Ze bracht tien uur in de Boxtelse stal door om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor wat er, volgens haar, misgaat in varkensstallen in Nederland. ,,We vinden de actie dan ook geslaagd, zelfs na alle woede die we op onze hals hebben gehaald. Want negatieve aandacht is ook aandacht.”