Volledig scherm
Een voorbeeld van een insectenhotel. Kinderen in Meierijstad willen ook zo'n insectenhotel op hun school. © CSG Willem van Oranje

Insectenhotels in Meierijstad? Kinderen stemmen hierover

SINT-OEDENRODE - Insectenhotels in Meierijstad? Of toch andere duurzame plannen? Kinderen van de nieuwe kindergemeenteraad van Meierijstad stemmen tijdens een debat over het klimaat over verschillende plannen op het gebied van duurzaamheid. 

Dertig leerlingen van de groepen 8 van zes basisscholen uit Meierijstad nemen deel aan dit debat in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode. Zes fracties van ieder vijf leerlingen praten over hun plannen met raadsleden en geven hun standpunten over het thema klimaatbeheersing. 's Avonds volgt vanaf 18.00 uur een kindergemeenteraadsvergadering, die wordt voorgezeten door burgemeester van Kees van Rooij.

Elke school mocht een voorstel doen voor een project. De school van het project dat de meeste stemmen krijgt, ontvangt een bedrag van 2500 euro van de gemeente Meierijstad. De kindergemeenteraad is bedoeld om kinderen meer te betrekken bij politiek. Meierijstad krijgt bij dit project medewerking van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat.  

De scholen die meedoen zijn: De Springplank uit Sint-Oedenrode, De Kring, De Beemd en De Regenboog uit Schijndel, De Regenboog uit Wijbosch en De Uilenbrink uit Veghel.