Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis in Boxtel. © Johan van Grinsven

Interventieteam onderzoekt leven arbeidsmigrant in Boxtel en Sint-Michielsgestel

BOXTEL/SINT-MICHIELSGESTEL - Boxtel en Sint-Michielsgestel hebben samen een interventieteam opgesteld. Dat onderzoekt in beide gemeenten hoe arbeidsmigranten moeten leven en werken. Ook rapporteert het misstanden.

Quote

Een half jaar geleden hadden we nog een stuk of zestig plekken in beeld. Nu krijgen we steeds meer inzichten

Johan Michielsen, MijnGemeenteDichtbij

Steeds vaker gaat er een team van ambtenaren op pad in Sint-Michielsgestel en Boxtel om te onderzoeken hoe werkgevers hun arbeidsmigranten huisvesten. En of de huisvesting aan de normen voldoet en de registratie klopt. Dat zegt Johan Michielsen, procesmanager arbeidsmigranten van MijnGemeenteDichtbij die voor beide gemeenten werkt.

Gisteravond werd er voor beide gemeenteraden in Boxtel een informatieavond gehouden. Daar meldde Michielsen dat inmiddels 85 woonlocaties in beeld zijn gebracht. ,,Een half jaar geleden hadden we nog een stuk of zestig plekken in beeld. Nu krijgen we steeds meer inzichten, cijfers en wetenswaardigheden boven tafel over arbeidsmigranten. Zo kunnen we beter beleid voeren.”

  1. Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustraten Meierijstad

    Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustra­ten Meierij­stad

    VEGHEL - Het komt niet meer goed met de druppel in Meierijstad. Het college van B&W heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan. Vanwege technische problemen functioneerde dit systeem (met achteraf betalen één keer per jaar) vanaf het begin al niet. Nu wordt ervoor gekozen om met een pinbetaling direct af te rekenen. De druppel blijft wél in gebruik voor het gebruik van de ondergrondse containers.