Volledig scherm
PREMIUM
Naast de Willibrordusschool was tot voor kort peuterspeelzaal De Dribbelaartjes gehuisvest. Die plek wordt overgenomen door Stichting Kinderopvang Berenhuis uit Berlicum. Samen willen ze een nieuw gebouw betrekken. © Johan van Grinsven

Is de Essche basisschool opgeknapt voor de opsplitsing van Haaren?

ESCH - Voor een klein dorp als Esch is een eigen basisschool als een levensader. De Esschenaren zijn dan ook begaan met 'hun’ Willibrordusschool. Die is hoognodig toe aan een grondige opknapbeurt, vinden ze. 

Het gebouw is echt op, zegt ook bestuurder Hajo Renkema van onderwijskoepel Cadans Primair, waar de vier Haarense basisscholen onder vallen. De keuze voor nieuwbouw of renovatie hangt al een tijd boven de markt. 

  1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

    Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

    BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.