Volledig scherm
Inkwartiering bij familie Van Remunt anno 1918. © Beeldbank Heemkunde Boxtel

Jan Pieter Six vertelt over Eerste Wereldoorlog in Boxtel

BOXTEL - Jan Pieter Six geeft komende zondag 11 november 2018 om 11.15 uur een lezing in MUBO over de oorzaken en gevolgen van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918)  in Nederland, en specifiek in de Meierij en Boxtel. 

Dat is op de dag af precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde met de Vrede van Versailles. In de meeste Europese landen zal de ‘Great War’ vooral op 11 november, Remembrance Day, veel aandacht krijgen. In Nederland leeft dat veel minder, want Nederland was in 1914-1918 neutraal. 

Toch een onvoorstelbaar drama ten koste van 21 miljoen omgekomen soldaten en burgers en 21 miljoen gewonden. Een oorlog met alleen maar verliezers en met grote gevolgen voor Europa. 

Hoe en waarom dit allemaal heeft kunnen gebeuren, wordt door Jan Pier Six belicht tegen de achtergrond van de complexe internationale verhoudingen in die tijd. Aanmelden voor de lezing op info@muboboxtel.nl of bij Willem van Vossen op 06-16041898.

  1. Eerste herdenkingsmiddag voor nummer 14 in Boxtel: ‘Johan is onsterfelijk voor ons allemaal’
    PREMIUM
    Video

    Eerste herden­kings­mid­dag voor nummer 14 in Boxtel: ‘Johan is onsterfe­lijk voor ons allemaal’

    BOXTEL - Enkele honderden liefhebbers hebben zondagmiddag in Boxtel de eerste herdenkingsmiddag voor Johan Cruijff bezocht. De voor veel fans grootste voetballegende overleed zondag precies drie jaar geleden op 68-jarige leeftijd. De bezoekers kregen verhalen over 'de meester' van het voetbalveld te horen van onder andere oud-doelman van de Rode Duivels Jean Marie Pfaff en oud Ajax keeper en Johans slaapmaatje Heinz Stuy.