Volledig scherm
Burgemeester Jan Pommer wordt voorzitter van Gedenkplaats Haaren. © Gemeente Sint-Michielsgestel

Jan Pommer preses van Gedenkplaats Haaren

HAAREN - Na zijn afscheid als burgemeester van Sint-Michielsgestel wordt Jan Pommer de nieuwe voorzitter van Gedenkplaats Haaren en van de stichting Vriendenkring Haaren 1940-1945. 

Daarmee volgt hij Annie Ramakers op die nog aan de wieg heeft gestaan van de stichting die is opgericht in 1998. Zij trad op 14 mei 2016 om gezondheidsreden terug. Een jaar later overleed zij. Sindsdien is Jan van Kollenburg waarnemend voorzitter. 

De rest van het bestuur meldt bijzonder ingenomen te zijn met het aantreden van Pommer, die per 1 juli stopt in Gestel. ‘Hij is een zeer ervaren bestuurder, een bruggenbouwer en beschikt over een breed netwerk. Daarin bevinden zich ook organisaties die zich bezig houden met de oorlogsgebeurtenissen, het herdenken daarvan en de zorg voor het levendig houden van onze democratische waarden. Daarbij bepleit hij ook het belang van Sint-Michielsgestel vanwege de rol die Beekvliet en de Ruwenberg tijdens de oorlog speelden als verblijfplaatsen van een grote schare gijzelaars', stelt het huidige bestuur. 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."