Volledig scherm
Jan van der Steen is voorzitter van de Stichting Kansarmen Sri Lanka. © AFP/fotobewerking

Jan van der Steen uit Berlicum is voorzitter van Stichting Kansarmen Sri Lanka: ‘We laten ons niet afremmen’

BERLICUM - Het nieuws over de aanslagen in Sri Lanka komt hard aan bij Jan van der Steen uit Berlicum. Hij is voorzitter van de Stichting Kansarmen Sri Lanka en heeft vanochtend meteen contact gelegd met de mensen op kantoor in Colombo.  ,,Niemand van de medewerkers is gewond geraakt gelukkig, maar dit is wel vreemd. Heel vreemd", zegt Van der Steen gelaten. 

Van der Steen is zelf katholiek en weet dat Sri Lankese katholieken voornamelijk in het vissersgebied wonen. ,,Het zijn allemaal goedgelovige, maar ook hele arme mensen. Dat dit nou juist op hen gericht is, is zo triest.”

De Sri Lankaanse Burgeroorlog woedde van 1983 tot 2009. Daarna keerde de rust al snel terug in het land. ,,Ik heb me in de afgelopen altijd veilig gevoeld daar,” vertelt Van der Steen. ,,Je merkte helemaal niks van onderliggende conflicten en nu is er een kleine groepering die het helemaal verpest.” 

Toerisme

Van der Steen verwacht nu ook dat het het toerisme de kop in wordt gedrukt. ,,Dat kwam nu net zo lekker op gang en doet het land ook veel goeds.” 

Voor nu wacht Van der Steen de berichtgeving nog even af. De komende week wil hij zijn netwerk bellen om te kijken hoe het met ze gaat. ,,We laten ons niet afremmen en blijven de armen helpen waar we kunnen.”

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  BOXTEL - ,,Kijk, dit is mijn schatje." Liefdevol wijst Roel Engelaar (45) uit Ottersum zijn zwarte Toyota Supra Twin Turbo aan. Hoewel ruim dertig jaar oud, staat het gevaarte glimmend en in optimale staat tussen andere Japanse Turbo's in de showroom van Classic Park in Boxtel. Daar was het zondag 'Japan Classic Day', dus verzamelden eigenaars en liefhebbers zich rondom vele Subaru's, Daihatsu's en Mazda's. Engelaar: ,,Als kind droomde ik al van deze auto en drie jaar geleden kon ik 'm eindelijk kopen. Dat lijnenspel, ik vind het prachtig!"
 3. Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezetting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’
  PREMIUM

  Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezet­ting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’

  BOXTEL - ,,Als er nu niks verandert in Nederland, dan bezetten we nog een keer een stal”, zegt activiste Amber en woordvoerster van Meat the Victims tegen het Brabants Dagblad. Ze bracht tien uur in de Boxtelse stal door om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor wat er, volgens haar, misgaat in varkensstallen in Nederland. ,,We vinden de actie dan ook geslaagd, zelfs na alle woede die we op onze hals hebben gehaald. Want negatieve aandacht is ook aandacht.”