Volledig scherm
Jan van der Steen is voorzitter van de Stichting Kansarmen Sri Lanka. © AFP/fotobewerking

Jan van der Steen uit Berlicum is voorzitter van Stichting Kansarmen Sri Lanka: ‘We laten ons niet afremmen’

BERLICUM - Het nieuws over de aanslagen in Sri Lanka komt hard aan bij Jan van der Steen uit Berlicum. Hij is voorzitter van de Stichting Kansarmen Sri Lanka en heeft vanochtend meteen contact gelegd met de mensen op kantoor in Colombo.  ,,Niemand van de medewerkers is gewond geraakt gelukkig, maar dit is wel vreemd. Heel vreemd", zegt Van der Steen gelaten. 

Van der Steen is zelf katholiek en weet dat Sri Lankese katholieken voornamelijk in het vissersgebied wonen. ,,Het zijn allemaal goedgelovige, maar ook hele arme mensen. Dat dit nou juist op hen gericht is, is zo triest.”

De Sri Lankaanse Burgeroorlog woedde van 1983 tot 2009. Daarna keerde de rust al snel terug in het land. ,,Ik heb me in de afgelopen altijd veilig gevoeld daar,” vertelt Van der Steen. ,,Je merkte helemaal niks van onderliggende conflicten en nu is er een kleine groepering die het helemaal verpest.” 

Toerisme

Van der Steen verwacht nu ook dat het het toerisme de kop in wordt gedrukt. ,,Dat kwam nu net zo lekker op gang en doet het land ook veel goeds.” 

Voor nu wacht Van der Steen de berichtgeving nog even af. De komende week wil hij zijn netwerk bellen om te kijken hoe het met ze gaat. ,,We laten ons niet afremmen en blijven de armen helpen waar we kunnen.”