Jetty Eugster tussen het Schijndelse boerenbruidspaar Daniëlle Verhoeven en Michel van de Valk.
Volledig scherm
Jetty Eugster tussen het Schijndelse boerenbruidspaar Daniëlle Verhoeven en Michel van de Valk. © Robèrt van Lith/BD

Jetty Eugster krijgt lachers op de hand in ‘haar’ Schijndel

SCHIJNDEL - Jetty Eugster komt nog maar wat graag in Schijndel, waar ze zes jaar burgemeester was. Zeker als zij een boerenbruidspaar in de ‘onecht’ kan verbinden. ,,Schijndel zit nog altijd in mijn hart.” 

Een lach gaat door de volle podiumzaal van 't Spectrum in Schijndel. Oud-burgemeester Jetty Eugster is daarvoor verantwoordelijk. Ze verbindt voor de negende keer op rij het boerenbruidspaar in de ‘onecht’ als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS). Het gaat dit keer om Michel van de Valk en Daniëlle Verhoeven. ,,Michel werkt in een beddenzaak in Schijndel. Hij verkoopt daar slimme bedden. In tien seconden verandert een tafel in een bed. Kijk maar uit met Michel", richt Euster zich tot ‘bruid’ Daniëlle. ,,Want zo zit je aan tafel met hem te kletsen, en zó lig je met hem in bed.”

Iedere week boodschappen in Schijndel 

Jetty Eugster houdt wel van zulke carnavaleske klets, zo kreeg de oud-wethouder van Den Bosch ook tijdens de politieke kletsavond in Knillispoort vaak de lachers op haar hand. Eugster is sinds haar vertrek uit Schijndel als burgemeester per 1 januari 2017 - dat was de start van fusiegemeente Meierijstad - ook nog heel vaak in Schijndel te vinden. Zo doet de Empelse iedere week haar boodschappen bij de supermarkt in Schijndel, is ze hier vaak op de weekmarkt te vinden en bezoekt ze nog geregeld evenementen en activiteiten. 

Jetty Eugster verbond voor de negende maal op rij een boerenbruidspaar in Schijndel in de 'onecht'. Dit keer ging het om Michel van de Valk en Daniëlle Verhoeven.
Volledig scherm
Jetty Eugster verbond voor de negende maal op rij een boerenbruidspaar in Schijndel in de 'onecht'. Dit keer ging het om Michel van de Valk en Daniëlle Verhoeven. © Robèrt van Lith/BD

,,Schijndel zit nog altijd in mijn hart", zegt ze na afloop van de boerenbruiloft. ,,Het is hier gewoon hartstikke leuk. Soms kijken mensen ervan op dat ik hier vaak ben, maar het is maar een klein stukje rijden vanuit Empel. En als ik hier zou wonen, zou misschien niemand het raar vinden.”

Na haar periode in Schijndel werd Jetty Eugster voor enkele jaren waarnemend burgemeester van de gemeente Reusel-De Mierden. Hier werd ze in december 2019 opgevolgd door Annemieke van de Ven, oud-wethouder van Veghel. 

Quote

Ik zie wel wat op mijn pad komt

Jetty Eugster , Oud-burgemeester

Schorsbos én Eugster 66 jaar in 2021

Eugster moet nog wennen aan haar vele vrije tijd, maar denkt niet aan nog een klus als waarnemend burgemeester. ,,Het is tijd om het wat rustiger aan te doen.” 

Het is alweer de negende keer dat ze het boerenbruidspaar in Schijndel op humorvolle wijze toespreekt. En volgend jaar is ze er zeker wéér bij. ,,In 2021 bestaat Schorsbos 66 jaar, een carnavalesk jubileum dus. En dan ben ik zelf óók 66 jaar.” Eugster is duidelijk in haar element als BABS. Tot slot richt ze zicht tot het boerenbruidspaar: ,,Het is maar voor een dag hè. Dus een klein kusje mag wel...” En dan trekt het boerenbruidspaar - samen met de hofkapel en alle gasten - naar de spiegeltent op de Markt. Hier wacht de receptie op de laatste dag van carnaval. 

  1. Magic FX maakt normaal gigantische confettikanonnen, nu vult Boxtels bedrijf flesjes handlotion
    PREMIUM
    video

    Magic FX maakt normaal giganti­sche confettika­non­nen, nu vult Boxtels bedrijf flesjes handlotion

    BOXTEL - Normaal maakt Magic FX in Boxtel gigantische confettikanonnen, vlammenwerpers en vuurmachines voor op festivals. Maar aangezien die voorlopig stil liggen, ligt ook hun productie stil. Wat doe je dan met liters aan alcoholische vloeistof bedoeld voor die kanonnen? Juist ja, opnieuw vermengen tot desinfecterende handlotion. ,,De medische zorg kan dit veel harder gebruiken.”