Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Jeugd kan gemakkelijk alcohol kopen in Haaren

HAAREN - Een 17-jarige jongere werd afgelopen voorjaar undercover op pad gestuurd naar veertien plaatselijke sportclubs en horecazaken. Deze lok-jongere moest daar, op twee verschillende dagen, proberen alcohol te kopen. Bij slechts zeven van de achtentwintig bezoeken werd de jongere alcohol geweigerd. 

Toch is dat een verbetering met de vorige keer dat de gemeente Haaren een jongere, samen met een volwassene, op pad stuurde.  Vorig jaar werden zeventien horecagelegenheden één keer bezocht. De undercover-jongere werd toen slechts één keer alcohol geweigerd.  ,,Het is niet de verbetering die we graag hadden gezien”, zo geeft wethouder Adrienne Verschuren (Progressief’96) toe. ,Maar de bewustwording van Nix18 bij horecamedewerkers lijkt te zijn toegenomen.”

  1. Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustraten Meierijstad

    Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustra­ten Meierij­stad

    VEGHEL - Het komt niet meer goed met de druppel in Meierijstad. Het college van B&W heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan. Vanwege technische problemen functioneerde dit systeem (met achteraf betalen één keer per jaar) vanaf het begin al niet. Nu wordt ervoor gekozen om met een pinbetaling direct af te rekenen. De druppel blijft wél in gebruik voor het gebruik van de ondergrondse containers.