Volledig scherm
PREMIUM
Europarlementariër Agnes Jongerius (PvdA) met naast haar partijgenoot Menno Roozendaal, wethouder in Meierijstad. © Robèrt van Lith/BD

Jongerius krijgt brok in keel van ‘Polencampus’ in Meierijstad

ARBEIDSMIGRANTEN MEIERIJSTADVEGHEL - Europarlementariër Agnes Jongerius heeft zo haar twijfels over de vestiging van een grote campus voor arbeidsmigranten in Meierijstad, waar ze donderdag te gast was. ,,Ik zou er zelf niet willen wonen.” 

Wat ze zelf vindt van een grote campus voor arbeidsmigranten aan de rand van een bedrijventerrein, zoals Meierijstad van plan is? Agnes Jongerius - sinds vijf jaar namens de PvdA lid van het Europees Parlement met arbeidsmigranten in haar portefeuille - blijft lang stil. Dan komt ze toch met een antwoord: ,,Ik krijg er een brok van in mijn keel. Ik zou zelf niet willen wonen op zo'n campus op een industrieterrein. Maar ik zou ook niet naar Roemenië of Polen willen verhuizen, om daar te gaan werken.” 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."