Volledig scherm
De reuzepuzzel MeierWIJstad is genomineerd voor de Kunst- en Cultuurprijs Meierijstad. © Philip van den Brand/BD

Kanshebbers voor eerste cultuurprijs Meierijstad zijn bekend

VEGHEL - De genomineerden voor de eerste Kunst- en Cultuurprijzen in Meierijstad zijn bekend. De eerste prijzen worden komende vrijdag uitgereikt op de openingsavond van het nieuwe cultuurpodium in 't Spectrum in Schijndel. 

In de categorie amateur/vrijwilliger zijn dat: de stichting Rooi Vol Koren uit Sint-Oedenrode, Platform Erfgoed Meierijstad en Muziekvereniging Meierijstad. En in de categorie professioneel zijn dat: de CHV Academy (kunsteducatie), kunstenaar Jan van Hoof (onder meer van Fabriek Magnifique) en Carin Simons (van het kunstproject MeierWIJstad). 

Quote

Alle genonimeer­den hebben gemeen dat zij Meierij­stad op de kaart hebben gezet

Menno Roozendaal , Wethouder Meierijstad
Volledig scherm
De aftrap van CHV Academy bij basisschool De Uilenbrink in Veghel met CEO Frits van Eerd van Jumbo. Ook deze ‘academy’ is genomineerd voor de kunst- en cultuurprijs. © Domien van der Meijden/BD

,,Een zeer brede jury heeft deze genomineerden afgelopen vrijdag gekozen", meldde cultuurwethouder Menno Roozendaal (PvdA) woensdag bij een persgesprek in het gemeentehuis van Meierijstad in Veghel. ,,Alle kanshebbers  hebben gemeen dat zij Meierijstad op de kaart hebben gezet. En dat zij goed zijn in het verbinden.” Roozendaal maakt vrijdagavond bekend wie de allereerste Kunst- en Cultuurprijzen van Meierijstad hebben gewonnen.