De kapel bij de Michaëlkerk in Sint-Michielsgestel wordt straks ook dagelijks open gesteld zonder dat bezoek in de kerk hoeft te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De kapel bij de Michaëlkerk in Sint-Michielsgestel wordt straks ook dagelijks open gesteld zonder dat bezoek in de kerk hoeft te komen. © Domien van der Meijden

Kapellen Wijbosch en Sint-Michielsgestel straks dagelijks te bezoeken

SINT-MICHIELSGESTEL/WIJBOSCH - De RK Parochie Heilige Michaël maakt in Wijbosch de kapel Sint Servatius en Sint-Michielsgestel de kapel Heilige Michaël voor dagelijks gebruik beschikbaar.

  1. Na laatste eredienst is hoofdgebouw Kentalis gesloten voor doven

    Na laatste eredienst is hoofdge­bouw Kentalis gesloten voor doven

    SINT-MICHIELSGESTEL - Voor een stil en haast intiem vaarwel aan het zo vertrouwde hoofdgebouw van Kentalis verzamelde zich afgelopen zaterdagmiddag een kleine groep doven voor een viering in de kapel van de vroegere meisjesafdeling. De allerlaatste voor oud-leerlingen en -bewoners. Na 111 jaar is het hele gebouw definitief niet meer beschikbaar voor doven. Want binnenkort is de kapel officieel aan de eredienst onttrokken, zoals het heet in kerkelijk idioom. Een veertigtal doven beleefden dit historische en gevoelige moment mee.