Volledig scherm
PREMIUM
Het fietspad aan de Schijndelseweg gaat verdwijnen in de huidige plannen. © Domien Van Der Meijden

Kermis in Gestel naar andere plek door herinrichting dorp

SINT-MICHIELSGESTEL - Wanneer het centrum van Sint-Michielsgestel straks hélemaal klaar is, past de huidige kermis niet meer op het Petrus Dondersplein. Misschien wordt die net als in Boxtel in tweeën gehakt: een kinderkermis op het Petrus Dondersplein en grote kermis op het Meanderplein.

Quote

Het is helemaal geen gekke gedachte om de kermis in zijn geheel naar het Meander­plein te halen

André Houtman, Landschapsarchitect

De weekmarkt past straks zeker nog op het nieuwe Petrus Dondersplein in Sint-Michielsgestel. Na alle bouwactiviteiten - zoals de bouw van het appartementenblok De Raadskamer op de plek van het Hoefijzer - is het plein straks een kwart kleiner. En dat veroorzaakt dat de kermis er in de huidige vorm niet meer past.

Dat werd gisteravond duidelijk toen landschapsarchitect André Houtman het voorlopige inrichtingsplan van het hartje van Gestel aan het publiek presenteerde in het gemeentehuis in Gestel. ,,De multiculturele accommodatie De Meander in het gemeentehuis is straks het bestuurlijke en culturele hart van Gestel. Terwijl het centrum het winkel- en woonhart is. Dan is het helemaal geen gekke gedachte om de kermis in zijn geheel naar het Meanderplein te halen. Of wellicht in delen. De grote kermis op dit plein en een kinderkermis op het Petrus Dondersplein.”