Volledig scherm
PREMIUM
Roy van der Steen strijdt met zijn initiatiefgroep al ruim twee jaar voor het verplaatsen van de kermis in Schijndel naar het centrum. © Marc Bolsius

Kermis Schijndel blijft op Steeg, maar ‘kermisstrijder’ geeft niet op

SCHIJNDEL - De kans is groot dat de kermis van Schijndel definitief op de Steeg blijft. En dus niet naar het centrum verhuist. ‘Kermisstrijder’ Roy van der Steen laat het er niet bij zitten. 

,,Ik ben hier nog niet klaar mee. Pas als de kermis van Schijndel in het centrum staat, dan ben ik klaar.” Roy van der Steen van het burgerinitiatief ‘Kermis Schijndel terug naar centrum’ is witheet. Hij kreeg eerder deze week te horen dat de gemeente Meierijstad afziet van het deels verplaatsen van de kermis vanaf evenemententerrein de Steeg naar de Markt. ,,Het kwam aan als een mokerslag”, zegt Van der Steen, die al ruim twee jaar bezig is om de kermis verplaatst te krijgen naar het centrum. Zoals ook de wens was van de voormalige raad van Schijndel. 
Het college van B en W van Meierijstad neemt komende week pas een besluit over het verplaatsen van de kermis. Maar kermiswethouder Harry van Rooijen (VVD) gaf eerder deze week desgevraagd al aan dat het advies aan B en W luidt om af te zien van een verplaatsing van de kermis. ,,Meerdere organisaties, zoals de brandweer, vinden het onverstandig om de kermis te verplaatsen", aldus Van Rooijen.