Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouwwijk Virieupark aan de Oude Stationsweg in Zaltbommel. © copyright Marc Bolsius

Kersverse burgemeester Looijen moet twee woningen te koop zetten om komst naar Sint-Michielsgestel

ZALTBOMMEL - Als de beoogde nieuwe burgemeester Han Looijen binnen een jaar in Sint-Michielsgestel gaat wonen, moet hij twee woningen te koop zetten. Hij woont nu nog in de binnenstad van Zaltbommel, maar is tevens bezig met de bouw van een nieuwe woning in het bouwplan De Virieupark in Zaltbommel.

Looijen wil er niet zoveel over kwijt, maar zegt wel: ,,Als ik in het verleden in een glazen bol had kunnen kijken, tja. Dan was ik misschien al eerder stinkend rijk geworden. Maar dat is niet zo.”

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."