De gemeenteraad van Meierijstad staat voor lastige keuzes.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad van Meierijstad staat voor lastige keuzes. © Archieffoto Van Assendelft Fotografie

Keuzestress speelt deze jonge ‘stad’ nog altijd parten

ANALYSE Meierijstad nadert zijn eerste lustrum na de fusie van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. Maar na bijna vijf jaar kwam er nog altijd geen goed antwoord op de vraag: wat voor gemeente is Meierijstad? Gevolg is uitstel van belangrijke beslissingen. 

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Meierijstad tobt komende jaren met legere portemonnee: belastingen omhoog?
  PREMIUM

  Meierij­stad tobt komende jaren met legere portemon­nee: belastin­gen omhoog?

  MEIERIJSTAD - Hoe dik of dun de portemonnee van Meierijstad is of blijft en of de inwoners dat gaan merken aan hogere gemeentelijke belastingen? Dat blijft nog even in het ongewisse. Meierijstad waarschuwt al wel, als Den Haag niet een aantal zaken financieel goed regelt, zoals meer geld voor de jeugdzorg en wet maatschappelijke ondersteuning, voldoende geld in het gemeentefonds, dat het dan op een houtje bijten wordt vanaf 2023.