Jan van Lieshout (rechts) met naast hem zijn vrouw Hennie en verder Rob van Lieshout, Marijke van Lieshout en Niek Vermeer. De foto is gemaakt in 2011, vlak voor het 50-jarig bestaan van kindercircus Il Grigio.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Lieshout (rechts) met naast hem zijn vrouw Hennie en verder Rob van Lieshout, Marijke van Lieshout en Niek Vermeer. De foto is gemaakt in 2011, vlak voor het 50-jarig bestaan van kindercircus Il Grigio. © Roy Lazet

Kindercircus Il Grigio verliest ‘steunpilaar’ Jan van Lieshout

HAAREN - Sinds eind jaren '60  is de familie Van Lieshout verbonden aan Il Grigio in Haaren. Afgelopen donderdag overleed Jan van Lieshout. Hij was de eerste en langstzittende directeur van het kindercircus. 

In zijn woonplaats Haaren is donderdag Jan van Lieshout overleden. Hij is 92 jaar geworden. Hij verhuisde eind jaren '60 van Den Haag naar Haaren, op verzoek van pastoor Verrijt, die een schooldirecteur zocht. 

  1. We staan dichter bij elkaar dan ooit in deze coronatijd
    PREMIUM
    Column

    We staan dichter bij elkaar dan ooit in deze coronatijd

    Mijn schoonmoeder cremeren. In coronatijd. Dat betekent met z’n twintigen afscheid nemen zonder te kunnen knuffelen, te snikken op elkaars schouder of na te praten met een kop koffie. Dat betekent een zus in Frankrijk en naasten uit Londen en Hong Kong die er niet bij kunnen zijn. Dat betekent mijn vriend rouwend in zijn eigen huis, ik in het mijne. En een schoonvader die alleen achterblijft met alle bekende social distancing musts. Corona maakt kille tijden nog killer.