Volledig scherm
PREMIUM
Groepsopvoerder Pim van der Velden luncht met 'zijn‘ jongeren in De La Salle. © Roel van der Aa

Kinderen die van God los zijn en personeel dat met lege handen staat: De La Salle in Boxtel over het xtc-incident

Vijf jongeren onwelBOXTEL - Jongeren slikten xtc bij De La Salle in Boxtel. En toen was Leiden in last: hoe kon dat nou gebeuren in een instelling waar je kwetsbare kind veilig hoort te zijn? Maar valt dat wel te garanderen? ,,Nee”, zegt bestuurder Ingrid Widdershoven. ,,Ik zou willen dat kinderen bij ons volkómen veilig waren, maar dat zijn ze niet. We kunnen ze niet onder een stolp zetten.”

Zondagavond 22 september. Vette paniek! Vijf jongeren raken onwel op het terrein van jeugdinstelling De La Salle in Boxtel. Ambulances met zwaailichten voor de deur, ziekenhuisopnames. Al snel blijkt dat de jongeren xtc-pillen hebben geslikt. 

  1. Pleidooi voor meer bomen in Rechterstraat Boxtel
    PREMIUM

    Pleidooi voor meer bomen in Rechter­straat Boxtel

    BOXTEL - Meer bomen, die ook nog eens de kans krijgen om ‘mooi en groot’ te worden. Die moeten volgens milieuvoorman Jan Juffermans worden opgenomen in de plannen voor de opknapbeurt van de Rechterstraat in Boxtel. ,,Kijk naar Leiden en dichterbij Vught. Daar staan ze. Bomen zijn van groot belang tegen de groeiende hittestress door de klimaatontwrichting. Met name in het centrum”, aldus Juffermans in een brief aan de gemeenteraad.