Volledig scherm
Boe!F (midden) tijdens de voorstelling van Kleintje BMT. © Jos Kaldenhoven

Kleintje BMT staat met Boe!F in Oirschot, Kleren Maken de Keizer volgt

VIDEOSCHIJNDEL - Het zijn drukke tijden voor Kleintje BMT uit Schijndel, de jeugdtheatergroep van het Brabants Muziek-Theater. Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni staat Kleintje BMT met Boe!F in theater De Enck in Oirschot. En snel daarna beginnen al de audities voor de volgende voorstelling: Kleren Maken de Keizer. 

Volledig scherm
Een scène uit Boe!F. © Jos Kaldenhoven

Sprookjesmusical Boe!F is het eerste zelfgeschreven stuk van het Brabants Muziek-Theater. Het is geschreven door Caresse Donks, die ook voor de regie en choreografie verantwoordelijk is. Donks gaf tevens leiding aan de musical De Tovenaar van Oz, die in 2018 veel succes had. 

Boe!F ging op zaterdag 18 mei in première in theater De Blauwe Kei in Veghel. Op zaterdag 1 juni (19.00 uur) en zondag 2 juni (14.00 uur) staat de voorstelling in theater De Enck in Oirschot. ,,We zijn ontzettend trots op deze  voorstelling", zegt Alexandra Peperkamp, voorzitter en productieleider bij het Brabants Muziek-Theater. ,,Onze eerste zelf geschreven musical. En de kinderen die spelen komen al lang niet meer alleen uit Schijndel, maar uit de hele regio. Ze komen zelfs uit Den Bosch, Best en Son.” Kaarten zijn voor 15,50 euro verkrijgbaar bij het theater of via de website van het Brabants Muziek-Theater
Kleintje BMT zorgt er al bijna twintig jaar lang voor dat kinderen van jongs af aan kennis kunnen maken met zang, muziek, dans en acteren. Zij krijgen leiding van een professioneel productieteam. 

Audities 

In het voorjaar van 2020 komt Kleintje BMT met de volgende kindermusical: Kleren Maken de Keizer. In dit stuk worden verhalen van De Nieuwe Kleren van de Keizer en Assepoester met elkaar verweven. Binnenkort zijn de audities. Het Schijndelse gezelschap is op zoek naar muzikale kinderen die mee willen spelen. Aanmelden kan via de website van het Brabants Muziek-Theater

Volledig scherm
Kinderen uit de hele regio spelen bij Kleintje BMT van het Brabants Muziek-Theater. © Jos Kaldenhoven