Volledig scherm
Een scène uit Boe!F van Kleintje BMT uit Schijndel. © Jos Kaldenhoven

Kleintje BMT uit Schijndel maakt kans op musicalprijs

SCHIJNDEL - Kleintje BMT uit Schijndel is met de musical Boe!F genomineerd voor de Amateur Musical Awards 2019 in de categorie Beste Nieuwe Musical. Op maandag 18 november maakt de jury in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam bekend of het Schijndelse jeugdtheatergezelschap inderdaad deze prijs in de wacht sleept. 

De jury van de Amateur Musical Awards beoordeelde dit jaar 72 musicals. Hiervan ontvingen 39 amateurmusicals in diverse categorieën een nominatie. Boe!F is de eerste zelf geschreven musical van Kleintje BMT, dat onderdeel is van het Brabants Muziek-Theater. Regisseur Caresse Donks schreef het stuk. ,,Nooit gedacht toen ik dit stuk mocht schrijven en regisseren, dat we in november 2019 als een van de genomineerden in het Luxor zouden zitten", zegt Donks. Het eerste andere musicalgezelschap heeft zich al gemeld om Boe!F te gaan spelen. 

Volledig scherm
Alexandra Peperkamp, voorzitter van het Brabants Muziek-Theater in Schijndel. © Marc Bolsius
Quote

We namen een risico om een volledig nieuwe musical te laten schrijven

Alexandra Peperkamp , Brabants Muziek-Theater

Voorzitter Alexandra Peperkamp is erg trots. ,,We namen een risico om een volledig nieuwe musical te laten schrijven en componeren, niet wetende of het bij het publiek aan zou slaan. We moesten investeren zonder te weten hoe en wanneer we dit terug zouden verdienen. Maar al deze vragen zijn voor mij beantwoord. Caresse Donks is de volgende musical voor 2021 alweer aan het schrijven.”

Andere genomineerden 

De andere genomineerden voor beste nieuwe musical zijn: Theatergroep Horizon uit Alkmaar met Dikkie de Kid, stichting Podiumspektakel Harderwijk met Het verraad van Herderewich, De NKT Theaterschool uit Purmerend met Koekoeksjong, Stichting JONG! Theater uit Roosendaal met Kruimeltje, Stichting Nieuw Theaterwerk uit Wassenaar met Man op Duivelseiland, Dutch Junior Musical Academy uit Oud-Beijerland met Novembernacht, Theatergroep Maxi Mini uit Hoeven met Soap en Volle Zaal Producties uit Utrecht met de musical WEB. 

Het Brabants Muziek-Theater boekte landelijk al meer successen. Zo won het gezelschap met Titanic in 2017 bij de Amateur Musical Awards in Koninklijk Theater Carré de prijs Beste Musical Drama.