Volledig scherm
Koen de Kort (links) voorspelt voor Tourspel Liempde zijn einduitslag in de aanstaande Tour de France. In groen Mark van der Laan, voorzitter van Tourspel Liempde. © Hettie van der Ven/BD

Koen de Kort uit Liempde voorspelt een 75ste plek voor zichzelf in aanstaande Tour de France

LIEMPDE - Het is inmiddels een heuse traditie. Na het NK op de weg doet profwielrenner Koen de Kort op zondag voor de start van de Tour de France zijn geboortedorp Liempde aan om daar zijn einduitslag in ’s werelds grootste wielerevenement te voorspellen, dat aanstaande zaterdag in Brussel van start gaat.

Naast het voorspellen van de uiteindelijke Tourwinnaar vormt het voorspellen van de einduitslag van De Kort een wezenlijk onderdeel van Tourspel Liempde, waar jaarlijks honderden Liempdenaren aan meedoen en dat dit jaar zijn achtste editie beleeft. Even zo vaak al stond De Kort aan de start van de Tour en altijd ook haalde hij de finish in Parijs. Hij behoort nadrukkelijk tot meest ervaren rijders van het peloton. De opbrengst van het Tourspel is voor het goede doel (verpleeghuis De Vlaswiek van Zorggroep Elde en begeleid wonenproject Den Dries van Cello).

Wegkapitein

Een 75ste positie in de einduitslag, daar gokt De Kort op. Hij is wegkapitein van de Trek-Segafredo ploeg, die Australiër Richie Porte als kopman heeft. ,,Het is mijn taak op Porte op de vlakke delen en in de heuvels voorin het peloton te houden en hem zo min mogelijk energie te laten verspillen.”

Op straat

Recht voor café De Durpsherberg, de huiskamer van Tourspel Liempde, staat de naam van De Kort in enorme letters op de Dorpsstraat gekalkt. Veel Liempdenaren leven ook dit jaar weer mee met hun dorpsheld.
De inschrijvingsavonden voor Tourspel Liempde vinden plaats op donderdag 4 juli en vrijdag 5 juli. Meer informatie: tourspelliempde.nl.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.