Volledig scherm
RKVV Sint-Michielsgestel en SCI gaan komend seizoen al samen. De clubkleuren moeten aangepast worden op sportpark Zegenwerp. © Domien van der Meijden

Kogel is door de kerk voor SCI en RKVV Sint-Michielsgestel: in het nieuwe seizoen SCG'18

SINT-MICHIELSGESTEL - Bijna unaniem hebben de leden van SCI en RKVV Sint-Michielsgestel gekozen voor de fusie van beide Gestelse voetbalclubs. Vanaf komend seizoen spelen ze al in dezelfde shirtjes onder de naam SCG'18.

De kogel is door de kerk. Beide algemene ledenvergaderingen van SCI en RKVV Sint-Michielsgestel hebben geresulteerd in een volmondig ja tegen de nieuwe fusieclub SCG'18. Deze club zal vanaf het seizoen 2019-2020 spelen op Zegenwerp. In het overgangsjaar 2018-2019 wordt nog én op sportpark Zegenwerp én sportpark Heidelust gespeeld.

Erik van Kessel, woordvoerder namens de fusieclub, spreekt van een historisch moment en is blij dat er nu op volle stoom gewerkt kan worden aan het nieuwe sportpark Zegenwerp, waar straks meer dan duizend leden voetballen. ,,Het bestemmingsplan moet nog worden aangepast voor de bouw van extra kleedruimten en de komst van een extra kunstgrasveld en het herschikken van de gewone grasvelden. Daarvoor is onder meer een stuk groen nodig. Met een bestemmingsplanverandering ben je al snel een jaartje onderweg."

Groen

Dat stuk groen heeft RKVV Sint-Michielsgestel dertig jaar geleden zelf aangeplant. ,,De provincie is al komen kijken en we hadden een positief gesprek. We moeten dat groen elders compenseren. En dan lijkt het door te kunnen gaan. Bovendien hebben we door het verleggen van velden ook nog een stukje nodig van de ligweide van het zwembad. In de hoek waar altijd gevoetbald wordt door de zwembadgasten. Ook daarover is overleg gaande."

De komende tijd worden de clubkleuren al aangepast, zoals op de tribune, waar de gele stoeltjes gaan verdwijnen. Ook worden nieuwe logo's gemaakt van SCG'18. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement